• Forside

Parodontose

Behandling af parodontose

Hos Tandlægerne i Jyllandsgade i Fredericia har vi mange års erfaring med at hjælpe vores patienter med behandling af deres parodontose. Ved mistanke om parodontose måler vi dybden på tandkødslommerne. Sunde tandkødslommer er højest 3 mm i dybden. Hvis tandkødslommerne er over 3 mm dybe, vil der derimod være tale om begyndende parodontose.

Har vi fundet tegn på begyndende parodontose, kan sygdommen ofte afhjælpes ved at rådgive vores patienter i korrekt tandbørstning og brug af tandtråd eller mellemrumsbørster. God mundhygiejne er den bedste løsning til at forhindre parodontose i at udvikle sig, så gode tandplejevaner er en af de vigtigste indsatser i kampen mod sygdommen.

Hos patienter, der har mere fremskreden parodontose, foretager vi grundige og supplerende parodontose-undersøgelser, hvor vi undersøger hver enkelt tand. På den måde kan vi udforme en plan for behandlingsforløbet, der altid vil indebære grundige tandrensninger i klinikken, hvor vi sikrer, at alt opbygget plak og tandsten fjernes.

Kontakt os ved tegn på parodontose

Er du i tvivl om, hvorvidt du har parodontose eller ej, kan du altid kontakte os i klinikken og høre nærmere. Vi tager gerne en snak med dig om dine tænders sundhed og inviterer dig selvfølgelig også gerne ned i klinikken i Fredericia til en undersøgelse, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt.

Det er vigtigt, at du kommer til tandlægen, hvis du har mistanke om tandkødsbetændelse, så vi kan sørge for, at det ikke udvikler sig. Vi ser frem til at byde dig velkommen i trygge og tillidsvækkende rammer, hvis du har behov for en nænsom og professionel parodontosebehandling.

 


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er parodontose?

Parodontose er en sygdom i tandkødet, også kendt som parodontose, der kan sprede sig til kæberne. Sygdommen kaldes ofte for de ‘løse tænders sygdom’, fordi parodontose kan resultere i tandløshed, hvis den er meget fremskreden. Parodontose begynder altid som en tandkødsbetændelse, der ikke umiddelbart giver tydelige symptomer. Derfor er der mange af vores patienter, der først kommer til tandlægen, når betændelsestilstanden har bredt sig til den knogle, som tandroden sidder fast i, og tænderne er blevet løse.

Derfor anbefaler vi altid vores patienter at komme til de regelmæssige tandeftersyn. Her undersøger vi dine tænder og dit tandkød grundigt, og ved hjælp af røntgenbilleder kan vi afgøre, om en du har begyndende parodontose eller tandkødsbetændelse. På den måde kan vi sørge for at give vores patienter den korrekte behandling i form af dybdegående tandrensninger samt rodrensning i de dybe tandkødslommer.

Parodontose er en sygdom, der er svær at behandle i de fremskredne stadier, og derfor er det vigtigt, at den opdages i god tid, da det forbedrer behandlingsmulighederne væsentligt. Du er altid velkommen i klinikken i Fredericia, hvis du vil sikre dig, at dit tandkød er sundt, og at du ikke har risiko for at udvikle parodontose.

Hvorfor får man parodontose?

Årsagen til parodontose kan næsten altid findes i manglende pleje af tænderne. Desuden er rygning en forværrende faktor, ligesom nogle mennesker også kan være arveligt disponeret for sygdommen.

Hvis man ikke sørger for at børste tænder to gange dagligt og benytte tandtråd eller mellemrumsbørster, kommer der bakteriebelægninger på tænder og tandkød, som kan udvikle sig til en betændelsestilstand.

Der dannes hele tiden dannes plak/belægninger på vores tænder, og hvis tænder og tandkød ikke rengøres regelmæssigt, kan belægningerne ophobe sig i en sådan grad, at bakterierne påvirker sundheden i vævet og knoglerne, der omringer og fastholder dine tænder. Får man ikke renset sine tænder dagligt for plak, kan bakterierne i værste tilfælde udvikle sig til parodontose.

Hvad kan man selv gøre for at forebygge?

Grundig tandpleje og gode rutiner med tandbørste og tandtråd er de bedste våben mod tandkødsbetændelse og parodontose. Sørg for at bruge en blød tandbørste og en tandpasta, der har et højt indhold af fluor, og børst hver enkelt tand – en for en. Det er også nødvendigt at bruge tandtråd eller mellemrumsbørster dagligt, da det sikrer, at du får renset mellem tænderne. Mangler du at bruge tandtråd, er 40 pct. af dine tandflader ikke blevet renset, så det er en god idé at prioritere det højt.

 


Teamet

Vi er et team på 10 med hver vores ansvarsområder og kompetencer. Vi er 3 tandlæger, 2 tandplejere og 5 klinikassistenter.

Læs mere >>

Information

Besøg os

Tandlægerne Jyllandsgade Jyllandsgade 20, 1 sal
7000 Fredericia
CVR : 68236517
Privatlivspolitik

Sitemap

Åbningstider

Mandag - Torsdag

08:00 - 16:30
Fredag

08:00 - 14:00
×

Ring op

Kontakt os

Kontakt os

Ring 75 92 35 90
eller skriv til os


Menu